Monday, June 7, 2010

benda paling susah

assalamualaikum

entri hari ni, tidak langsung menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. tapi menyentuh sensitiviti aku sendiri.
korang pernah buat benda paling susah tak? benda yang leceh dan penuh dengan ranjau, duri sepanjang perjalanan(lah, poyo je aku)..

korang pernah pakai overall tak? taw tak overall tu ape?
overall tu adalah pakaian yang orang pakai kat bengkel tu..macam ni ha..

paham kan?

ok. nak pakai bende alah ni memang satu hal lah. tapi tu tak cukup mencabar.

sila hayati ayat-ayat di bawah..

cuba korang bayangkan, time korang pakai baju nih, pastu korang rase sakit perot. korang bergegas pergi tandas. tandas tu kecik. adrenalin korang sedang memuncak. macam cerita wanted, 400 heartbeat per minute. dalam pada korang nak bukak baju tu, henset korang jatoh dari poket, lantas berderai, bateri, casing semua tercampak.korang kutip part-part henset tu satu-satu, pastu korang tak sempat nak pasang balik henset tu. simpan je terus dalam poket. sangkut baju kat pili paip. bukak boxer, sangkut je atas dinding. 

fuhh..nasib baik sempat..peluh korang menitik..lalat dua tiga ekor hinggap kat hidung korang(ok, ni hiperbola, kalau nak bayangkan jugak, ikot suka korang lah)

 pastu korang kena pakai baju ni balik dalam ruang yang sempit, bile korang dah pakai baju overall tu, baru korang sedar, korang belum pakai boxer lagi, pastu kena bukak balik, pakai boxer, pakai balik baju tu.. pam air.










hari ni sangat mencabar..


9 comments:

  1. aih, nasib baik tak tercicir tom.
    aku rasa, lepas ni eloklah kau try pakai lampin dewasa tu.
    untuk situation kecemasan macam ni.

    ReplyDelete
  2. hahaha, lampin dewase? bagos gak cdgn tu..haha..

    ReplyDelete
  3. tom, lepasni kencing je sepah2.haaa.lega kan?HAHA

    ReplyDelete
  4. deko: kencing sepah tu biasaaaaa...hahaha..

    fiq: cayalah...

    ReplyDelete
  5. eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee hahhaha

    ReplyDelete
  6. lah kau ton! aku taw kau pena jd camni gak en! hahaha

    ReplyDelete
  7. eh, nap2! senonoh la..haha

    ReplyDelete