Sunday, May 30, 2010

moden itu bodoh..




assalamualaikum..

time aku on the way nak balik mimet sambil menaiki kereta ayah oil, kami berhenti rehat kat r'n'r gunung semanggol..

biasalah, kalau berhenti mesti isap okok, bukan aku lah, bapak oil..hehe
pastu pergi sembahyang, sebab musafir aku wat jamak takdim dengan qasar, korang taw tak terminologi-terminologi yang aku cakap nih? kalau tak taw, malam ni bawak-bawak lah pergi dengar ceramah..haha..

lepas sembahyang, kitorang pergi makan, pastu aku ternampak sorang mamat nih.. sebaya dengan aku kot, kurus je, tak de lah hensem sangat, aku lagi hensem..haha..tapi mamat ni pakai subang kat telinga dia..konon dia cool la..

tiba-tiba aku nampak sorang perempuan datang duduk sebelah dia sembang-sembang, perempuan tu pakai tudung, dalam umur 40-an kot.. agak-agak korang perempuan tu siapa? mestila mak dia kan?
pelik lah aku..macam mana mak yang lengkap tutup aurat camtu, anak dia siap pakai subang lagi..mak dia tak marah ke?? lain la kalau mak dia pakai singlet je..hehe..memang aku pun pergi ngorat mak die..haha..kalau mak aku memang dah lame dah dia tak mengaku anak..

mungkin mak dia kawen dengan lembu kot..tu yang stail pakai subang tu mak dia tak hairan sangat..kan??

lelaki kalau pakai subang tak boleh jadi wali..ingat tu..

kalau nak pakai, pakai la kat hidung ke, baru orang respek, bukan senang orang nak jadi lembu...


7 comments:

  1. hang bukan jamak lima2 waktu ka tom?

    ReplyDelete
  2. deko:jamak takyah..haha..kekadang je

    fiq:aku da bace since form 3..arge dala mahal

    myra: thanx!!

    ReplyDelete
  3. subang klip je tu... macam salu kawan2 aku buat...

    ReplyDelete
  4. tomklong follow blog aku laaa

    ReplyDelete
  5. durrah: yg kelip tu aku taw, tp yg nih mmg cucuk
    btol2..

    ryn: orait ryn!

    ReplyDelete